Leer & onderhoud

/
/
Leer & onderhoud

Caught by Eef tassen en accessoires zijn gemaakt van 100% leer en huiden van de hoogste kwaliteit van koeien en springbokken.

De springbok is een middelgrote antilope, die leeft in zuid en zuidwest Afrika. Hij heeft drie kleuren: wit, roodachtig bruin en donkerbruin. Zijn rug is bruin en de onderkant wit, met een donkerbuine baan aan beide zijden vanaf de schouder naar de binnenkant van het dijbeen. Springbokken leven zowel op het droge binnenland als op grasland en woeste grond en woestijnen. Ze komen veel voor in wildparken en boerderijen.

Elke huid is zorgvuldig geselecteerd en met zorg verwerkt tot een unieke tas. Vakbekwaamheid en zorg voor de huiden en accessoires leiden tot bijzondere producten van hoge kwaliteit.

Alle huiden die voor de fabricage van de tassen en accessoires worden gebruikt, komen uit het door de Zuid-Afrikaanse overheid goedgekeurde programma ter bewaking van de wildstand. De tassen van glad leer zijn van koeienleer.

Onderhoud van uw tas

Uw tas is een natuurproduct en dient als zodanig te worden behandeld om zo lang mogelijk mooi te blijven. Zoals bij ieder product van natuurlijke materialen kunnen er kleine onregelmatigheden en kleurvariaties voorkomen in het leer die doorgaans de schoonheid ervan nog verhogen.

Leer kan slijten als het ruw wordt gebruikt, verkleuren als het nat is en verbleken als het te veel aan zonlicht wordt blootgesteld. Het gebruik en de aanraking met uw huid kunnen sporen achterlaten die niet storend zijn en de tas alleen maar mooier maken. Als u echter die plekken wilt verwijderen kan dat door erop te wrijven met uw vingers. De olie in uw huid verwijdert de plekken. Als u een leeronderhoudsmiddel wilt gebruiken, probeer het product dan eerst op een onopvallende plaats om te zien of het leer er niet door verkleurt.

Veel van onze handtassen hebben een bontkant die ook zorg behoeft. Gebruik een zachte vochtige doek om het zacht te reinigen als het vuil is. Vermijd blootstelling aan veel zonlicht, water enz. Er kunnen wat haren uitvallen van het bont door wrijving. Dit kan worden verminderd door er aan te denken de bontkant niet tegen het lichaam te dragen. Veel van de tassen hebben daarom maar aan een kant bont.

Het is belangrijk om voordat u de tas in gebruik neemt , deze in te spuiten zodat hij beter beschermd is tegen regen en wind. Wees ook voorzichtig met zwarte of donkere kleding zoals spijkerbroeken, die echt vreselijke plekken kunnen maken op het leer.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.